Ronja

4437731

RONJA
född 1997
e. Mondego u. Erta
ue. Senator

…är en högbent och smäcker häst och särskiljer sig därför lite från de övriga i flocken. Hon har ett bra steg och är pigg och vaken. Med sina 147 cm känns hon mer som en storhäst än de andra gör (förutom Kipper och Bella – men de är tyngre i typen).

Som flockens spejare har hon (tillsammans med Anna) under turerna ansvaret att ha full koll på allt som händer runtomkring i skogen. Förutom att vara spejare har Ronja med tiden tagit över flockledarrollen över haflingerna och det visar hon med all bestämdhet när någon inte uppför sig som hon tycker! Nordsvenskarna rår hon inte på utan får som alla andra snällt backa undan när de kommer ångandes.

Det är en go tjej som är lika snäll med små barn som hon kan busa till det med vana ryttare. Hon är en häst som man hittar långt fram i ledet, gärna tvåa eller trea, men sällan först – det är för läskigt!

Hon kan jobba fint i form men kräver mycket ben, säte och en hel del övertalning innan hon ger med sig och mjuknar… Hoppning däremot älskar hon, western är också en av hennes paradgrenar.

Ronja såldes till Anders i början på 2018 för att få ett skönt och aktivt pensionärsliv, vi önskar dem stort lycka till!