Boris

DITOS BORIS

född 2005
e. Skrimsblessen  u. Freja

ue. Fjell-Jo

..står uppstallad hos oss sedan sommaren 2015. Git Persson från Örkelljunga äger och pysslar om honom till max men han jobbar turer 3-4 dagar i veckan då Git inte klarar av att rida så mycket själv och Boris blir uttråkad om han inte får röra på sig tillräckligt mycket.

Boris är en ca 160 cm hög korsning med 75 % Norsk Dölehäst och 25 % Nordsvensk brukshäst, en rejäl krabat med ett häftigt svävande travsteg, men han har det lite jobbigt med galoppen med alla sina kilon.

Det här är en stark och stadig häst med bra driv i skritt och trav och han gillar att vara med ute på tur. Han har hittat en nära vän i Missan och hon blir väldigt kaxig mot de andra hästarna när hon kan luta sig mot Boris i hagen – lite mindre kaxig när han inte råkar vara i närheten att gömma sig bakom… Även lille Tosse tycker att Boris är trygg att hålla sig i närheten av.

Att fotografera denna häst är spännande – han har olika färg och form under alla årstider så det är tur att hans vackra bläs är så karakteristisk så man ser att det verkligen är han!

 bo DSC_6660DSC_7185 DSC_7320boris1 DSC_6616 DSC_6647 DSC_7324