Boris

DITOS BORIS
född 2005
e. Skrimsblessen  u. Freja

ue. Fjell-Jo

…är inneboende i vår flock sedan sommaren 2015. Git Persson från Örkelljunga äger och pysslar om honom men han går turer och jobbar lika mycket som de övriga hästarna då Git inte klarar av att rida så mycket själv och Boris blir uttråkad om han inte får röra på sig.

Boris är en ca 160 cm hög korsning med 75 % Norsk Dölehäst och 25 % Nordsvensk brukshäst, en rejäl krabat med ett häftigt svävande travsteg, men han har det lite jobbigt med galoppen med alla sina kilon.

Det här är en snäll, stark och stadig häst med bra driv i skritt och trav om än tung i galoppen. Han går allra bäst med ryttare som kan plocka upp och trycka till honom lite – då han är välskolad är han lyhörd och väldigt följsam att arbeta med för en van ryttare.

Han har hittat en nära vän i Missan och hon blir väldigt kaxig mot de andra hästarna när hon kan luta sig mot Boris i hagen – lite mindre kaxig när han inte råkar vara i närheten att gömma sig bakom… Även lille shettisen Tosse såg under sin livstid Boris som en storebror som var trygg att hålla sig i närheten av.

Att fotografera denna häst är spännande – han har olika färg och form under alla årstider så det är tur att hans vackra bläs är så karakteristisk så man ser att det verkligen är han!

Boris som tröttnat på att gå turer flyttade sommaren 2018 upp till Zofi i Hälsingland där han får ett betydligt mer avslappnat liv och förhoppningsvis ska få bli både rid- och körhäst med tiden.