Tosse

2935976

TOSSE
f. 1996
e. ?  u. ?

…kom hit upp med Lotta hösten 2013 från Tostarp ett par km härifrån. Han är en minishettis och den minsta häst jag någonsin träffat på!

Lotta och Elitzia flyttade i början av sommaren ner till Nina och Marc i Tostarp pga hältor. Första natten fick de sällskap i hagen av grannens minishettis Tosse. Han hade nyligen blivit ensam då hans syster gått bort och tyckte att det här skulle nu bli hans nya flock! Tosse hittade en mamma i Lotta!

Och vem har hjärta att köra iväg en sån sötnos – eller rättare sagt var det nog ingen som skulle lyckas med det vare sig man ville eller ej – den enda som kunde leda honom i början var 2,5-årige Oskar, alla andra stegrade och sparkade han mot så fort man försökte få honom med sig.

När sjuklingarna skulle hem igen under hösten så fick Tosse följa med, jag trodde såklart att Robin skulle äta upp honom, men döm om allas förvåning då Robban bara ignorerade den där lilla konstiga saken som sprang runt in och ut ur hagar och trädgårdar… MYCKET MERA STÅLTRÅD krävdes för att hålla honom på plats!

Nu trivs han som fisken i vattnet och springer runt benen på alla de andra hästarna, går som han vill mellan hagdelarna, går ponnyridning med små barn på ryggen med jämna mellanrum och följer med på ett och annat uppvisningsevenemang. Boris är också trygg att gömma sig bakom när det behövs…

– En bättre maskot får man leta efter! =)

Tosse la sig i den nyhalmade lösdriften, somnade lugnt in och dog eftermiddagen den 1/1 2018. R.I.P