Kipper

5242727

KIPPER
född 2005
e. Niko u. Nina
ue. Stegreif

…hämtade vi i Varberg juli 2011. Han var en gänglig yngling på ca 155 cm och ganska valpig av sig – trodde det skulle växa bort med tiden men vi har börjat inse att han nog alltid kommer bete sig som en stor älgkalv! =)

Kipper är en vänlig, något klumpig och konstant hungrig “kalv” som inte riktigt vet var han sätter sina hovar alla gånger. Han jobbar ofta med de längre och tyngre ryttarna och bär dessa utan att blinka. Han är ganska “ridhästaktig” för att vara haflinger, men ryggen är bred som en “lagårdsvägg” så det gäller att ha lika mycket vikt i båda stigbyglarna när man rider annars hamnar sadeln lätt på kas!

En stark och trevlig bekantskap som är lugn och trygg och gärna tar mer än en extra tugga gräs längs vägen om man inte håller upp honom ordentligt. Han tar långa och energiska kliv och har samtidigt en fantastiskt mjuk trav och galopp – perfekt för nybörjare!

Han hade i starten svårt att ta sig in i gänget – Robin, Elitzia och Edelweiss tyckte inte att han skulle göra sig besväret att ens försöka. Numera är Edelweiss och Kipper ofta följeslagare i hagen och Merlin och Kipper har blivit bästa busvänner – de leker, stegrar och nafsar efter varandra dagarna i ända, precis som två unghingstar!

kipper kipperkipper olle kipper kipper ridenkipper kipper anna kipper betar