Merlin

7152712

MERLIN
född 2001
e. Myway u. Mandy
ue. Magier

…kom till flocken i juni 2010 från Katarina utanför Borås. Vi hade honom på foder under sommaren innan vi bestämde oss för att köpa honom.

Han är en “liten” filur som tycker om att hitta på bus i hagen. Men det är en arbetsglad krabat som alltid försöker göra sitt bästa och inte vill någon illa. Han har under åren utvecklats till en riktig klippa som funkar i alla väder och är en av de hästar som jobbat hårdast i flocken genom åren. Sommartid är han en arbetsmyra men under vintern blir han öm i skinnet/pälsen och tycker inte alls om att bli borstad så då får han ta det lugnt – vilket i haflingervärlden betyder att man blir tjock och fet… =)

Merlin har på äldre år utvecklat en lättare typ av PPID eller Cushing, vilket gör att han blivit en aning tjockare och  stelare och har svårare att släppa sin vinterpäls på våren. Men han står på behandling för det och jobbar numera oftast kortare turer efter sin förmåga – för jobba det vill han fortfarande!

Merlin är en toppenhäst för “medelryttaren” och nybörjaren, lugn och stabil. Ridbanan är ingen favoritplats, där tar det tvärstopp direkt, men att vara ute i skogen älskar han!

Vi hade våra duster med Merlin första året, men han kom mer och mer till ro ju längre tiden gick. Nu har han en bästa vän och beskyddare i Elitzia – de är mer eller mindre oskiljaktiga – och ett par riktiga lekkompisar i Kipper och Boris. De busar, biter, stegrar och bråkar som unghingstar dagarna i ända. Förstår inte hur de orkar! =)

merlin och wille wille,merlin merlin huvudmerlin merlin merlinmerlin elitzia merlin