Erona

944264

ERONA
f. 2001
e. Barrique u. Ellarosi
ue. Winterstein

…kördes ner hit från Enskede i maj 2013.

En fantastiskt vacker och människovänlig häst som skänktes till oss av Bengt – stort tack för det!

Hon har ett härligt mjukt steg och vill väldigt mycket. Dessvärre är hon inte lika vänlig mot andra hästar utan går ofta i försvarsställning och vill småbita eller sparka om någon kommer för nära. Det beror delvis på hennes temperament men också på att hon är låg i rang och lite rädd för “höghusen” i flocken och vill skydda sig. Erona hade väldigt länge svårt att hitta en plats i flocken men när Lina kom så hittade hon äntligen en vän att ty sig till och sen har hon även lagt till Everest och Celina på ok-listan.

Erona är en häst som går fram överallt och inte är rädd för något så hon gillar att vara guidehäst. Men då hon är så enkel att rida och har ett fantastiskt mjukt steg hamnar hon av någon anledning ofta sist i ledet med ovana eller nervösa ryttare. När hon går sist i ledet så slappnar hon av och slipper tänka på att hon ska nafsa hästen framför eller varna hästen bakom med små benlyft! =) På våra westernlektioner är hon en av favoriterna för både van som ovan då hon är följsam, enkel, välskolad och har ett så mjukt steg.

Det är en häst med mycket känslig natur både till kropp och själ så vi får ofta kolla upp ryggen på henne med osteopat och byta sadel då hon ändrar form och muskelbyggnad titt som tätt.

erona wille erona erona willeerona erona erona erona 2453128_orig eronaDSC_5184 DSC_5072