Missan

3867778

MYSTERY
f. 2009
e. Austriacum u. Merci-Cherie
ue. Novalis

…eller Missan som hon alltid kallas kom hit med lastbil i december 2013 från Jennie i Stockholmstrakten.

Hon är en riktigt mysig “liten” tös på ca 148 cm som nog aldrig kommer bli vuxen i våra ögon. När hon kom som en av de yngsta i flocken fick hon kämpa en del för att komma till men sen hon hittade en beskyddare i Boris så hon var ganska kaxig när han fanns i närheten att gömma sig bakom. Missan fick det lite kämpigare i hagen när Boris flyttade efter ett antal säsonger.

En keligare och mer kärvänlig häst får man leta efter! När vi var och tittade på henne fick då 3-årige Oskar springa runt hennes ben och sitta på hennes hals och flänga runt utan att hon brydde sig. Den här tjejen är ganska lik gamla Lilja i temperament och utseende. En häst som växer för varje säsong hon får jobba!

Under vintern/våren 2014 när hon kom hit stod hon till en början nere på “Kloster” och blev riden och pysslad med av Emelie, en av våra fantastiska guider, som gjorde ett toppenjobb med den oerfarna Missan.

Missan är en stark häst som fungerar utmärkt med både van som nybörjare men även om hon är snäll och kärvänlig så kan det komma ett och annat glädjeutbrott när vi gasar på!! =) Hon är ganska trippig av sig för hon tycker det är jobbigt att länga på steget i skritten och småtravar hellre ikapp titt som tätt, men en otroligt samarbetsvillig häst som gör allt för att vara ryttaren till lags.

När kameran kommer fram ska det alltid göras grimaser – precis som med vilket barn som helst – så det brukar bli roliga bildserier.

Mystery är importerad från Österrike som unghäst.

DSC_6626 DSC_6628 DSC_6625 DSC_7354missan huvud DSC_6553 missan2DSC_6531 DSC_6532 DSC_6530 missanmissan emelie oskar missan