Ridhelg

Pris: 4750 kr/pers. 
Ni är välkomna att anlända fredag em/kväll för en avkopplande natts sömn på gårdens boende. Sängarna är bäddade och handdukar framplockade. Fullt utrustat kök finns om ni vill ta med er något att laga och äta till kvällen.

Efter frukosten på lördag morgon (som ni själva plockar fram ur välfyllt kylskåp/skafferi) samlas vi i stallet ca kl. 9.00 för att dela ut och göra i ordning våra hästar. Sedan beger vi oss ut på en 4 h tur, varav drygt 3 h i sadeln. Vi rider i området runt Klåveröds strövområde och stannar under dagen för lunch och fika på något mysigt ställe i skogen. Vi packar med oss antingen baguetter eller falafelwraps, kakor och dryck i våra packväskor så vi kan stanna och äta när vi känner för det.

När vi kommer tillbaka till gården igen och hästarna har skötts om ingår en avslappnande massage för ömmande muskler, massören brukar komma vid 15.30-16.00-tiden och ger er massage på ert rum. Vi har flera olika typer av massörer som kommer till oss beroende på vem som är tillgänglig.

På lördagen bjuds det på en god 3-rätters cateringmiddag med bordsdricka från Skäralids restaurang, de kommer och lämnar maten i köket runt 16-tiden och sedan kan ni själva välja när ni vill äta under kvällen. Vi har tyvärr inga rättigheter så vill ni ha något extra gott att dricka till maten får ni gärna ta med er det själva.

På söndagen samlas vi i stallet igen ca kl. 9.00 och gör i ordning våra hästar, sedan tillbringar vi dagen i Söderåsens Nationalpark. Vid Skäralids Restaurang väntar en lyxig, god, närproducerad och ekologisk lunch inne på restaurangen som avslutas med kaffe och för de som vill kanske även ett besök i Naturum där mycket information om nationalparken kan fås av Nationalparkens välutbildade personal. När alla är mätta och belåtna tränsar vi på och beger oss hemåt. Turen på söndagen tar ca 4-5 h, varav aktiv ridning ca 3-3,5 h beroende på gruppens ridvana.

Hemma i stallet igen sadlar vi av, borstar och ger våra hästar lite välförtjänt pyssel innan de får gå ut i hagen och rulla sig och beta gräs igen. Därefter är det hop-packning och hemfärd, lagom trötta och ömma i rumporna! =)

Via den här länken kan du gå runt i vårt boende och se hur där ser ut:
View 360

Kontakta oss via mail om ni har önskemål om datum så ser vi vad vi kan lösa! info@turridning.se