Mysig ridhelg

Pris: 4750 kr/pers. 

För att boka in dig på denna helg ska du, som minst, vara bekväm i alla gångarter på en snäll häst.
Turerna innefattar både skritt, trav och galopp.

Ni är välkomna att anlända fredag em/kväll för en avkopplande natts sömn på gårdens boende. Sängarna är bäddade och handdukar framplockade. Fullt utrustat kök finns om ni vill ta med er något att laga och äta till kvällen.

Efter frukosten på lördag morgon (frukost ingår men ni plockar själva fram det ni vill äta ur välfyllt kylskåp/skafferi) samlas vi i stallet kl. 9.00 för att dela ut och göra i ordning våra hästar. Sedan beger vi oss ut på en tur på ca 3-4 h varav ca 2,5-3,5 h i sadeln – beroende på vad vi har för ryttare i gruppen. Vi rider i området runt Klåveröds strövområde och stannar till vid Klåverödsdammen för en lunch/fikapaus. Vi packar med oss baguetter/pastasalad, kakor och dryck i våra packväskor som vi njuter av ute i naturen.

När vi kommer tillbaka till gården igen och hästarna har skötts om ingår en avslappnande massage för ömmande muskler, massören brukar komma vid 15.30-tiden och ger er massage på ert rum. Vi har flera massörer med olika inriktningar som kommer till oss beroende på vem som är tillgänglig.

På lördagen bjuds det på en god 3-rätters cateringmiddag med bordsdricka. Maten lämnas i köket runt 16-tiden med instruktioner om hur den ska hanteras och sedan kan ni själva välja när ni vill äta under kvällen. Vi har tyvärr inga rättigheter så vill ni ha något extra gott att dricka till maten får ni gärna ta med er det själva.

På söndagen samlas vi i stallet igen kl. 9.00 och gör i ordning våra hästar, sedan tillbringar vi dagen i Söderåsens Nationalpark. Vid Skäralid stannar vi för en paus med lättare lunch. För de som vill kanske även ett besök i Naturum där mycket information om nationalparken kan fås av Nationalparkens välutbildade personal. När alla är mätta och belåtna tränsar vi på och beger oss hemåt. Turen på söndagen tar ca 4-4,5 h, varav aktiv ridning ca 3-3,5 h.

Hemma i stallet igen sadlar vi av, borstar och ger våra hästar lite välförtjänt pyssel innan de får gå ut i hagen och rulla sig och beta gräs igen. Därefter är det hop-packning och hemfärd, lagom trötta och ömma i rumporna! =)

Max antal ryttare på en ridhelg är 6 personer och boendet är förlagt till vår lägenhet med 3 dubbelrum och gemensamt kök/badrum.

Bokningsbara datum för ridhelger under 2021 är:
23-25 april
21-23 maj
18-20 juni
17-19 september
8-10 oktober

Via den här länken kan du gå runt i vårt boende och se hur där ser ut:
View 360

Laddar…